pátek 8. dubna 2016

Špagety s cuketou


Venku je krásně a cuketa sice ještě není v sezóně, ale začíná být cenově přijatelná. Recept na tyto těstoviny s cuketou mám z Kitchenette a nedočkavcům můžu zaručit, že je o něco víc přiblíží k létu.
K těstovinám se hodí i šalvějová úprava - lístky šalvěje opečete na másle nebo olivovém oleji. Ten pak použijete místo olivového oleje uvedeného v seznamu surovin. Určitě zkuste obě verze, pokaždé je to něco trochu jiného.

Ingredience:

špagety pro dvě osoby
střední cuketa
menší stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
parmazán
sůl, pepř

Postup:

Špagety si dám uvařit v osolené vodě podle návodu. Mezitím si nastrouhám cuketu na hrubší proužky, posolím, promíchám a v cedníku nechám vypotit. Trvá to aspoň čtvrt hodiny. Vodu z cukety vymačkám a v míse pořádně smíchám s olejem, uvařeným těstovinami, prolisovaným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Toho doporučuji dát pořádný kus. Těstoviny ještě dochutím pepřem a solí. Na talíři podávám ozdobené parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat