středa 8. června 2016

Topinka s kozím sýrem a pomerančem


Ke kozímu sýru se nehodí jen jablka nebo hroznové víno, ale i citrusy. Důkazem je tento recept. Žervé z kozího mléka není moc výrazné, takže je velká šance, že topinka zachutná i těm, co kozí sýry moc nemusí. Pomeranč tomu dodá šťávu a na topinku můžete klidně použít i starší chléb.
Inspirací mi byl recept od bjukitchen.

Ingredience: 

oblíbený chléb
žervé z kozího mléka
pomeranč
cukr, sůl
olivový olej


Postup:

Troubu si předehřeju na gril na 210°C. Krajíce chleba potřu olivovým olejem a dám je do trouby na pět minut opéct. Mezitím si nakrájím pomeranč na silnější plátky a důkladně odkrojím kůru, aby tam nezůstala ani ta bílá část. Pomeranče potřu olejem a rovnoměrně posypu cukrem. Dám na pečící papír a nechám asi 15 minut péct v troubě.
Topinky potřu kozím žervé, obložím pomerančem a lehce osolím.

1 komentář:

  1. Wynn hotel-casino in Las Vegas will close on May 18
    Wynn Las Vegas will close 경기도 출장안마 on May 18. 고양 출장샵 By 전라남도 출장안마 JTA 경상북도 출장안마 Staff 나주 출장마사지 Photo Credit: Barbara Kraft / The Las Vegas Post-Gazette. Wynn Las Vegas will close on May 18. by Barbara Kraft / The Las Vegas Post-Gazette.

    OdpovědětVymazat