čtvrtek 9. června 2016

Italská pomazánka


Balení sušených rajčat jsem dostala a moc jsem nevěděla co s nimi. Nikdy předtím jsem si je sama nekoupila. Probrala jsem se uloženými recepty i sbírkou albert magazínů a na světě je tato pomazánka. Výborná s čerstvým světlým pečivem, ale díky česneku a hutnější konzistenci se skvěle hodí i na topinku.

Ingredience:

hrst slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
6 sušených rajčat
200 g žervé (v kostce)
bazalka
sůl, pepř

Postup:

Slunečnicová semínka si opražím nasucho na pánvi, trvá to asi 2 minuty. Potom je společně s parmazánem, rozdrceným česnekem a olivovým olejem nasypu do sekáčku (mixéru), rozmixuju a nasypu do misky. Přidám nadrobno nakrájená rajčata, žervé a pořádně promíchám. Nakonec dochutím solí, pepřem a bazalkou.


Jaký je váš oblíbený recept se sušenými rajčaty?

Žádné komentáře:

Okomentovat